Ledig tjänst: Pastor/föreståndare

LEDIG TJÄNST

Församlingsföreståndare, 60-100%

Equmeniakyrkan i Hökerum söker dig som på ett lättillgängligt sätt kan dela evangeliet med oss i predikan och samtal. Då vår tidigare pastor har gått i pension behöver vi nu en ny pastor/församlingsföreståndare. Vi letar efter dig som har ett stort hjärta för scoutarbete och ledarvård och vill vara med och utveckla vårt ungdomsarbete.

Equmeniakyrkan är kyrkan mitt i byn, med driftiga och välkomnande församlingsmedlemmar. Scoutverksamheten fungerar mycket bra idag med många scouter och engagerade ledare. Vi ser gärna att du är med där som en extra resurs. Framöver vill vi även satsa mer på att behålla kontakten med de äldre ungdomarna och göra det attraktivt för dem att vara i kyrkan.

Gudstjänsterna på söndagsförmiddagarna är grunden i vår verksamhet, men vi varierar också programmet med café- och frukostmöten. Vi ser även gärna ett utökat samarbete i olika former med närliggande församlingar och föreningar i framtiden.

Hökerum ligger i en vacker bygd med böljande landskap, åkrar, skog och sjöar. I samhället finns bland annat förskola, skola, pizzeria och idrottsanläggningar. Det är ca 10 minuter smidig bilväg på motorvägen till Ulricehamn och 20 minuter till Borås. Det är även lätt att ta sig vidare till Jönköping och Göteborg.

Anställningsgraden går att anpassa mellan 60 och 100% beroende på vem du är som söker. Vi behandlar ansökningar löpande, så vänta inte med att söka. Datum för tillträde är flexibelt.

INTRESSERAD?

Kontakta ordförande Annika Rabe, 070-240 99 46 om du har frågor.
Ansökan skickas till annika.rabe1@gmail.com

Ändringar i programmet på grund av Covid-19.

Med hänsyn till den rådande Coronapandemin kommer vårt program framöver att påverkas och många samlingar kommer att ställas in. Programbladet är därför inte aktuellt.

Se kalendern nedan för löpande uppdaterad information.

Ta gärna del av webbsända gudstjänster på svtplay.se/gudstjanst eller digitalt innehåll från Equmeniakyrkan nationellt på Equmeniakyrkans livesändningar.

Babysången ställs in under våren och är förhoppningsvis tillbaka igen i september.

aug
Gudstjänst i Högryd

Predikan: Johanna Johansson
Mötesledare: Annika Lööf
Ljud: Robert Lööf

Medlemsintagning. Medtag kaffekorg och gärna något att sitta på.

aug

Predikan: Ronny Augustsson
Mötesledare: Yngve Håkanson
Ljud: Timo Stävenborg
Mötesvärd: A-M Stävenborg

Välkommen om du känner dig frisk. Vi följer råden om avstånd mm. (Gäller för alla gudstjänster.)

Mötesledare: Birgitta Johansson
Mötesvärd: A Davidson, S Svensson