Equmenia

Vi är en del av ”Equmenia”, vilket är samlingsnamnet på allt det lokala barn- och ungdomsarbete inom Equmeniakyrkan (tidigare Svenska Missionskyrkan, Metodistkyrkan i Sverige och Svenska Baptistsamfundet). Det innebär rent konkret runt 450 föreningar och över 30 000 medlemmar över hela Sverige.

Vårt arbete

Grunden för allt arbete i Equmenia är att Jesus Kristus är Herre. Detta sammanfattar vår identitet och profil. Equmenia är öppet för alla och varje ”Equmeniare” är fri att själv ta ställning till kristen tro.

Scouting har fokus på friluftsliv, internationella eller sociala frågor, skapande verksamhet, frågeställningar om tillit och attityd till livet eller miljö- och fredsfrågor. Vi håller till vid vårt vindskydd på Ekeberg eller i Equmeniakyrkan. Ibland åker vi på hajker och på läger.

Att vara tillsammans med ledare och vänner i gruppen, att ta ansvar och uppleva kamratskap som varar är en del av Equmenia-scouts profil.

Scoutarbetet är indelat i åldersgrupper. Spårarscout är för skolans årskurs 1-3 och Upptäckarscout årskurserna 4-6.

Medlemsavgift

Equmenia i Hökerum tar ut en medlemsavgift på 100 kr per termin. Avgiften är delvis ett sätt för föreningen att finansiera sin verksamhet men mer betydelsefull i och med att det är ett krav från kommunen för att man skall få föreningsbidrag. Dessutom är alla som deltar i Equmenias aktiviteter försäkrade för olycksfall i samband med Equmenia-aktiviteten så inte minst därför är det viktigt att betala medlemsavgiften.

Är du intresserad av att delta i scout/Face2Face eller kanske som ledare kontakta i så fall Equmenias ordförande Julia Samuelsson genom att maila via formuläret nedan.

Vill du veta mer om Equmenia som organisation kan du gå in på www.equmenia.se.

Ändringar i programmet på grund av Covid-19.

Med hänsyn till den rådande Coronapandemin kommer vårt program framöver att påverkas och många samlingar kommer att ställas in. Programbladet är därför inte aktuellt.

Se kalendern nedan för löpande uppdaterad information.

Ta gärna del av webbsända gudstjänster på svtplay.se/gudstjanst eller digitalt innehåll från Equmeniakyrkan nationellt på Equmeniakyrkans livesändningar.

Babysången ställs in under våren och är förhoppningsvis tillbaka igen i september.

aug
Gudstjänst i Högryd

Predikan: Johanna Johansson
Mötesledare: Annika Lööf
Ljud: Robert Lööf

Medlemsintagning. Medtag kaffekorg och gärna något att sitta på.

aug

Predikan: Ronny Augustsson
Mötesledare: Yngve Håkanson
Ljud: Timo Stävenborg
Mötesvärd: A-M Stävenborg

Välkommen om du känner dig frisk. Vi följer råden om avstånd mm. (Gäller för alla gudstjänster.)

Mötesledare: Birgitta Johansson
Mötesvärd: A Davidson, S Svensson